Muffinssit (G.V)

Muffinssit (G, V)

Talvitapahtumaan leivoin glugeenittomiksi leivonnaisiksi muffinsseja, jotka olivat myös maidottomia ja munattomia.

Aineet:

  • 1-2 banaania soseutettuna
  • 50 g rasvaa (tässä tapauksessa kasvirasvaa)
  • 1 dl sokeria tai ruokosokeria
  • 3 dl glugeenitonta jauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • mustikoita

Soseutetaan banaani ja sekoitetaan joukkoon sulatettu rasva ja sokeri.

Sekoitetaan jauhonjoukkoon  leivinjauhe ja sooda.

Lisätään banaaniseokseen jauhot osissa vuorotellen kaurakerman kanssa.

Lusikoidaan taikina muffinssivuokiin/peltiin (n. 3/4 tilavuudesta)

Ripotellaan päälle pakastemustikoita (voi myös sekoittaa taikinan joukkoon).

Paistetaan n. 200 astetta n. 20 min (kokeile kypsyyttä tikulla).

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *