Muffinssit (G, V)
Talvitapahtumaan leivoin glugeenittomiksi leivonnaisiksi muffinsseja, jotka olivat myös maidottomia ja munattomia.
Aineet:
- 1-2 banaania soseutettuna
 - 50 g rasvaa (tässä tapauksessa kasvirasvaa)
 - 1 dl sokeria tai ruokosokeria
 - 3 dl glugeenitonta jauhoa
 - 1 tl leivinjauhetta
 - 1 tl ruokasoodaa
 - 1 dl kaurakermaa
 - mustikoita
 
Soseutetaan banaani ja sekoitetaan joukkoon sulatettu rasva ja sokeri.
Sekoitetaan jauhonjoukkoon leivinjauhe ja sooda.
Lisätään banaaniseokseen jauhot osissa vuorotellen kaurakerman kanssa.
Lusikoidaan taikina muffinssivuokiin/peltiin (n. 3/4 tilavuudesta)
Ripotellaan päälle pakastemustikoita (voi myös sekoittaa taikinan joukkoon).
Paistetaan n. 200 astetta n. 20 min (kokeile kypsyyttä tikulla).